100% ORGANIC COLOR

Haarkleuring op basis van 100% plantaardige pigmenten

De OLIEBE®-plantaardige kleuren van Alexander Pietschmann hebben zich in bijna vier decennia doeltreffend bewezen. De pigmenten van de plantaardige haarkleur leggen zich als een laag om het haar en dringen slechts beperkt op poreuze plaatsen in. Het haar wordt glad en krijgt meer glans. De haarstructuur wordt steviger door het aanwezige looizuur. De kleurverschillen die elk haar van nature heeft, blijven behouden. De natuurlijke transparantie van De OLIEBE®-plantaardige kleuring van Alexander Pietschmann maakt dat alle kleuren er natuurlijk uitzien. Door de kennis en de creativiteit van de kapper krijgt iedere klant haar of zijn individuele kleur. Een bijzonder voordeel van de kleuring met planten zijn de biologisch werkzame stoffen. Mens en milieu worden niet door de bestanddelen belast.

Oliebe F.A.Q.

Hoe werkt Oliebe plantenkleuring?

Plantaardige kleuren vormen een laag om het haar. Dit in tegenstelling tot chemische methodes die het haar openen en de oorspronkelijke kleur verwijderen. Door het looizuurgehalte in de plantaardige pigmenten krijgt het haar glans en stevigheid. Oliebe is geschikt voor het hele spectrum van lichtblond tot zwart haar, met behoud van de natuurlijke nuances van je oorspronkelijke tint.

Kan ik over mijn chemische geverfde haar heen kleuren?

Met de overgang van chemische haarkleuring naar natuurlijke pigmenten zal de nieuwe tint zo goed mogelijk worden afgestemd op de al aanwezige haarkleur voor een mooi en evenwichtig resultaat.

Is Oliebe hetzelfde als Henna?

Oliebe bevat een breed spectrum aan plantaardige kleurpigmenten. Naast pure henna komt het pigment voor in mengsels met bijvoorbeeld walnootschalen, koffie en kurkuma. Henna is vooral bekend als rode kleurstof, die in Arabische, Afrikaanse en Indische culturen wordt gebruikt voor het verven van nagels, handpalmen en haar.

Kan ik mijn kleur thuis bijhouden?

Voor iedere behandeling wordt een persoonlijke mix samengesteld en bijgehouden in jouw dossier. Het is daarom niet raadzaam om tussentijds zelf aan de slag te gaan. Als de kleur thuis niet het gewenst resultaat geeft, wordt het lastig om de juiste correctie toe te passen.

Waaruit bestaan de Oliebe plantenkleuringen?

Oliebe is een 100% plantaardig product dat wordt aangelengd met heet water en soms een scheutje biologische appelazijn. Afhankelijk van de kleurtint worden planten in verschillende hoeveelheden en menging verwerkt. Denk hierbij aan walnootschalen, bessen, koffie, kamille, kurkuma en cacao.

Kan ik mijn haar lichter laten kleuren?

Lichter kleuren is niet mogelijk met planten. Daarvoor heb je chemische ontkleurders nodig.

Hoe vaak moet ik mijn haar kleuren?

Dat is een persoonlijke keuze. Voor een mooi kleurbehoud adviseert Ginger een behandeling zes en acht weken.

Voor wie is Oliebe geschikt om mee te kleuren?

Voor iedereen die het haar met natuurlijke producten wil kleuren en verzorgen.

Kan ik meerdere kleuren in mijn haar laten zetten?

De grote verschillen die je met chemische kleurproducten kunt maken krijg je niet met plantaardige kleuringen. De pigmenten zorgen er wel voor dat de originele kleurnuances die je van nature hebt behouden blijven in de nieuwe, door jou gekozen kleur.

Dekt de plantenkleuring grijze haren?

Afhankelijk van het percentage grijs en de kleurhoogte ( blond of donker) zal de kleurspecialist adviseren of je haar een enkele of dubbele kleuring nodig heeft. Ginger boekt goede resultaten met het kleuren van witte haren. De behandeling is persoonsgebonden. Wij geven je dan ook graag een individueel advies.

Kan ik mijn haar in alle tinten laten kleuren?

Plantenkleuring is maatwerk. De kapper zal naar aanleiding van jouw wensen een kleuradvies geven. Het resultaat van de kleurverandering is altijd afhankelijk van je eigen haarkleur en de inwerktijd.

Hoe lang blijft de kleur in mijn haar zitten?

De kleuren slijten langzaam uit het haar na één keer kleuren. Bij herhaling ‘ stapelt’ de kleur zich, wordt dieper en blijft langer zichtbaar.

Verkleurt mijn gekleurde haar onder invloed van de zon?

Oliebe haarkleuring legt een laagje om je haar heen en beschermt daardoor beter tegen de invloed van uv-licht. Langdurige blootstelling aan (fel) zonlicht is hoe dan ook af te raden voor je haar en lichaam.


Contact

Ginger natuurkapper
Willem van Noortstraat 178 
3514 GJ Utrecht 

Tel: 030 63 68 786 

info@gingerhaar.nl


Bereikbaarheid

De salon is uitstekend bereikbaar met openbaar vervoer. Buslijn 1 stopt op de hoek.  Wandelen vanaf het station door hartje Utrecht doe je in 15 minuten. 

 

Openingstijden

Maandag gesloten

Dinsdag            10:00 tot 18:00

Woensdag        10:00 tot 18:00

Donderdag       10:00 tot 19:00

Vrijdag              10:00 tot 18:00

Zaterdag           09:00 tot 17:00

Het is verstandig om van te voren een afspraak te maken bij de kappers van Ginger. Dit kan het makkelijkst via de online agenda.

 

 

Become a natural beauty

Maak een afspraak
Share This